Zoeken

Moordenaar Leïla Zahiri veroordeeld in Brussel

30 oktober 2021 - 12:00 - Wereld

©

In september 2019 werd Abdelkader Baoujaja aangeklaagd voor de moord op zijn vriendin Leïla Zahiri in Sint-Jans-Molenbeek. De jury van het hof van assisen van Brussel heeft hem woensdagavond schuldig verklaard aan doodslag en veroordeelde hem tot 24 jaar gevangenisstraf. De beschuldigde bekende de feiten maar hield vol dat het slachtoffer hem bedreigde met een mes vooraleer hij haar aanviel. Zijn ex-vrouw omschreef hem als een rustig en introvert persoon.

Op 4 september 2019 rond 10.00 uur werd het levenloze lichaam van Leïla Zahiri, een 51-jarige moeder van drie kinderen, ontdekt in haar appartement in de Korenbeekstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Volgens de getuigenis van de eigenaar van de flat, die een waterlek kwam controleren dat door de buren was gemeld, was het slachtoffer in haar badkamer neergestoken. De vrouw werd levenloos aangetroffen in de douche. Volgens de politie vertoonde ze tekenen van wurging door een stropdas om haar nek. Ze had ook zo’n 30 steekwonden in haar borstkas.

Lees ook: Marokko stemt toe met repatriëringsvluchten naar Nederland

De rechercheurs kwamen snel op het spoor van Abdelkader Bouajaja, een 49-jarige keukenhulp die een romantische relatie had met het slachtoffer. Zijn ex-vrouw beschreef hem op het proces als een rustige man. "Er waren wel wat ruzies tussen ons, maar niet echt serieus. Hij schreeuwde wel eens, maar er werd niet geslagen. Hij heeft me nooit geslagen. Ik kon het goed met hem vinden, maar hij kon niet omgaan met mijn zoon, die heeft autisme en schreeuwt vaak," legde ze uit. Ze sprak haar droefheid uit over de dood van Leila Zahiri, maar ze denkt niet dat hij de moord zou kunnen hebben gepleegd, aangezien hij eerder "introvert en kalm" is, meldt La Capitale.

Lees ook: Spanjaard vermoordt Marokkaanse vrouw en geeft zichzelf aan

Bouajaja verklaarde dat het slachtoffer hem met een mes had aangevallen en dat hij zich verdedigd had en het mes tegen haar had gedraaid. Maar dit kwam niet overeen met de bevindingen van de forensisch pathologen. Hij zei ook dat hij zich niet kon herinneren wat er werkelijk gebeurd was, omdat hij onder invloed van cocaïne en alcohol handelde. Volgens de rechtbank "droeg hij het lichaam naar de douche, maakte het schoon met bleekmiddel en sms’te het slachtoffer om een ​​alibi te verzinnen."

Bladna.nl