Zoeken

Marokkaan vrijgesproken van seksuele intimidatie in Spanje

2 juli 2022 - 15:00 - Wereld

©

De rechtbank van Zaragoza in Spanje heeft Mohamed A. en zijn partner Elena Loredana N. vrijgesproken omdat er geen overtuigend bewijs was. Beiden werden beschuldigd van seksuele intimidatie van een Marokkaanse vrouw die illegaal in Spanje verbleef. Het Openbaar Ministerie had 21 jaar gevangenisstraf geëist voor het echtpaar.

De rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs was om de Marokkaan en zijn partner te veroordelen. Zij werden beschuldigd van seksuele intimidatie door het vermeende slachtoffer, een jonge vrouw van Marokkaanse afkomst. De getuigenis van het slachtoffer tijdens het proces overtuigde de rechter echter niet, zodat hij de twee beklaagden vrijsprak, meldt Heraldo.

Lees ook: Gearrangeerd huwelijk in Marokko eindigt in verkrachting in Spanje

De klaagster kwam in 2018 uit Duitsland naar Zaragoza, waar ze informatica studeerde en enkele jaren werkte. Ze ontmoette er het echtpaar, dat naar verluidt aanbood haar te helpen haar verlopen verblijfsvergunning te verlengen. "Ik ontmoette Mohamed en hij zei me dat hij mensen kende die me aan papieren konden helpen, maar het eerste wat hij deed was me ontmaagden," zei de jonge vrouw.

Het slachtoffer liet enige tijd verstrijken voordat zij op het politiebureau een klacht tegen het echtpaar indiende. Dit bracht de advocaat van de verdediging ertoe te vragen waarom ze niet onmiddellijk had gereageerd of de buren om hulp had gevraagd. "Ze lieten me nooit alleen en ik sprak geen Spaans. Ze dreigden ook altijd een vriend van de politie te bellen. Ja, ik had een telefoon, maar wat kon ik doen? Mijn familie bellen en zeggen dat ik seks heb gehad met een man die niet mijn echtgenoot was? Dat zou erg moeilijk voor hen zijn".

Lees ook: Ayoub 15 jaar cel in voor verkrachting 82-jarige vrouw in Antwerpen

De rechters trokken de getuigenis van de jonge vrouw in twijfel nadat verscheidene getuigen hadden verklaard dat zij niets vreemds hadden opgemerkt in de verhouding tussen de hoofdbeklaagde en de klaagster. Als bewijs toonden zij verschillende foto’s van de klaagster tijdens uitstapjes samen met het echtpaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team