Zoeken

KLM-medewerker: "Volle kist met Marokkanen terug naar Marokko, oprotten, oprotten!" (video)

9 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

De Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij (KLM) onderzoekt prioritair een filmpje dat op sociale media circuleert. Op de video is te zien dat KLM-personeel in bedrijfskleding blij is met het vertrek van een toestel met Marokko als bestemming.

Terwijl er een vliegtuig van Royal Air Maroc in beeld komt, schreeuwt een man: "Daar gaat weer een volle kist met Marokkanen terug naar Marokko, allemaal een enkeltje. Oprotten, oprotten!". Om hem heen wordt gejubeld.

Lees ook: Abdessamad Bouabid onderzoekt stigmatisering Marokkanen in Nederland

In een verklaring reageert de vliegtuigmaatschappij op de video: "Wij hebben met afschuw kennisgenomen van deze video en KLM verwerpt deze getoonde beelden en uitspraken. Als dit inderdaad KLM-personeelsleden zijn, zullen wij uiteraard meteen passende maatregelen treffen. Als wereldwijde luchtvaartmaatschappij waardeert KLM al haar passagiers. KLM maakt geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, nationaliteit, ras, religie of levensstijl. De video is meteen intern doorgestuurd naar de relevante afdeling, waar deze op dit moment met hoge prioriteit wordt onderzocht", schrijft KLM.

De luchtvaartmaatschappij vermoedt dat het filmpje onlangs is opgenomen en op sociale media is gedeeld en vraagt via sociale media aan mensen om de video van hun tijdlijn te verwijderen. Het bedrijf is ook een intern onderzoek gestart naar het filmpje en heeft al bevestigd dat minimaal één medewerker bij hen in dienst is. De man zou eind deze week zijn ontslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team