Zoeken

TikTok dol op Nederlandse les van Brusselse Najib alias MrNash

18 maart 2022 - 19:40 - Wereld

©

Zijn naam is Najib Bouwens, maar op TikTok staat hij bekend als MrNash. De Brusselse leraar Nederlands gebruikt het platform om filmpjes te plaatsen, die de regels van de Nederlandse taal toegankelijker maken. Zijn video’s zijn een absolute hit, ook bij zijn leerlingen!

Op het internet kan je steeds meer terecht om nieuwe talen te leren, apps, blogs, podcasts en andere. Op Tik Tok is er nu ook de "Nash Academy", van de briljante Brusselse rapper en leraar Nederlands, Najib Bauwens. Hij maakt de ingewikkelde regels van de Nederlandse taal glashelder, door de grammaticaregels in zoveel mogelijk subcategorieën op te splitsen om ze inzichtelijk te maken.

Lees ook: Meerderheid Marokkanen gebruikt WhatsApp

Najib kwam tijdens de lockdown op het idee om video’s van zijn lessen op zijn YouTube-pagina te zetten. Ingewikkelde taalregels worden kinderspel met zijn grappige en onconventionele video’s. "Het is een manier om contact te houden met je leerlingen en hen op een leuke manier de stof te laten doornemen", zegt de Brusselse rapper en leraar aan Bx1.

Lees ook: YouTube leider van sociale media in Marokko

De Brusselaar is een geboren pedagoog met een passie voor de taal. "Ik wil de eenvoudige methodes die ik in de klas gebruik en waarvan ik vind dat ze heel goed werken, ook met andere mensen delen. Ik wil jongeren ook laten zien dat een leraar niet zomaar een robot is die naar school komt, zijn les geeft, zijn correcties maakt en naar huis gaat".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team