Zoeken

In Spanje gestrande Marokkanen op straat gezet

1 april 2020 - 17:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een groep Marokkanen, waaronder kinderen en bejaarde mensen, zitten al weken vast in Algeciras, in het zuiden van Spanje, vanwege de sluiting van de Marokkaanse grenzen.

Het groepje werd enkele dagen geleden op straat gezet na het besluit van de Spaanse autoriteiten om alle overnachtingsgelegenheden te sluiten als maatregel tegen de coronavirus epidemie.

Mohamed Rafaoui, consul generaal van Marokko in Algeciras, laat weten dat het consulaat voor de verblijfskosten van de 46 gestrande reizigers wilde betalen maar dat hij door het besluit van de Spaanse autoriteiten, geen oplossing kan vinden.

Volgens de diplomaat is de sluiting van hotels en jeugdherbergen onbegrijpelijk. "Het is een probleem die we niet kunnen oplossen. Het is de taak van de Spaanse regering om een verblijfplaats voor hen te vinden, omdat de regering de herbergen waar we ze hadden ondergebracht hebben gesloten.", zegt Rafaoui. "We begrijpen niet hoe een dergelijke maatregel kan worden getroffen en mensen op straat worden gelaten tijdens de lockdown."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team