Zoeken

In Marokko gestrande wereld-Marokkanen demonstreren bij consulaten

6 mei 2020 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In Spanje gevestigde Marokkanen die vanwege de sluiting van de grenzen en het luchtruim in Marokko vastzitten, hebben maandag buiten de consulaten van Spanje in meerdere steden in het koninkrijk gedemonstreerd.

Honderden Marokkanen uit Spanje demonstreerden maandag bij de Spaanse consulaten in Tanger, Casablanca, Rabat, Tetouan, Nador en Agadir. Allen zitten sinds het begin van de coronapandemie vast in Marokko. Dat bericht Medias24.

De ambassade van Spanje in Rabat had onlangs een nieuwe repatriëringsvlucht aangekondigd. De gestrande reizigers willen echter niet meer wachten en hebben dat ook laten weten. Ze vragen hulp aan het Spaanse ministerie van Buitenlandse zaken om hun terugkeer te regelen.

Spaanse media berichten dat in Spanje gevestigde Marokkanen en Marokkanen met de dubbele nationaliteit aan de protestacties hebben deelgenomen. Een WhatsApp groep werd opgericht met informatie over de beloofde repatriëringsvlucht die deze week vanuit Casablanca naar Madrid zou moeten vertrekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team