Zoeken

In Spanje gegijzelde Belgische Marokkaan vrijgelaten

9 juni 2021 - 15:40 - Wereld

©

In Malaga werd een Belgische man van Marokkaanse afkomst, die vier dagen lang gegijzeld werd, dit weekend weer vrijgelaten. Dat meldt de lokale krant Diario Sur. Het slachtoffer stapte zelf naar het ziekenhuis om zich te laten verzorgen.

De dertiger werd op 1 juni in Marbella ontvoerd. De politie zette meteen alle mogelijke middelen in om de man op te sporen. Hij werd dit weekend vrijgelaten en zou zich op eigen kracht naar het ziekenhuis begeven hebben. Het is niet duidelijk of het slachtoffer werd vrijgelaten onder druk van de politieactie of omdat de ontvoerders gewoon kregen waar ze om gevraagd hadden.

De politie interviewde het slachtoffer in het ziekenhuis. De man zou geen ernstige verwondingen hebben opgelopen en mocht daarom het ziekenhuis verlaten, schrijft Het Laatste Nieuws.

Hoe de vork in de steel zit is voorlopig nog niet helder, maar de ontvoering vond wel plaats kort na de afloop van een andere ontvoering in de provincie Malaga. Daarbij zijn vier mensen aangehouden voor de ontvoering van een man die een partij hasj had gevonden. De vier ontvoerders zouden de man naar een veld in El Ejido gebracht hebben, waar ze hem afranselden en zijn vingers dreigden af te snijden als hij de gevonden drugs niet zou teruggeven. Die man werd uiteindelijk ook vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team