Zoeken

Spanje bezorgd om groei Marokkaans leger

3 juli 2020 - 16:20 - Marokko

©

Marokko zal over vier jaar 24 ultramoderne Apache AH-64E Guardian helikopters bezitten. Het is één van de meest efficiënte helikopters ter wereld. In Spanje wordt deze aankoop als verontrustend beschouwd.

De levering van Apache helikopters aan Marokko zal het militair machtsevenwicht tussen de twee landen namelijk veranderen.

Marokko bestelde de toestellen in november vorig jaar bij het Amerikaans lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing voor 3 miljard dollar. De bestelling werd kort geleden door de Amerikaanse autoriteiten goedgekeurd.

Maghreb Intelligence bericht dat de hoge autonomie van de Apache AH-54E in gevechtszones en de mogelijkheid om het als een verkenningsinstrument op lange afstanden te gebruiken of nog om luchtaanvallen met de F-16 straaljagers voor te bereiden, zorgen baart bij het Europees buurland.

Volgens militaire experts koopt Marokko minder wapens dan Spanje en Algerije, maar is erin geslaagd zijn leger om te vormen tot een zeer krachtig instrument dankzij de harmonisatie van de verschillende wapensystemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team