Zoeken

Amerikaanse marinebasis binnenkort in Marokko, Spanje ongerust

8 juli 2020 - 15:20 - Marokko

©

De Verenigde Staten staan op het punt om hun marinebases van Rota naar Marokko te verplaatsen. In Spanje zorgt dit besluit voor onrust.

El Español bericht dat het contract tussen de Amerikaanse en Spaanse autoriteiten met betrekking tot de marinebasis van Rota op de Atlantische kust, in mei 2021 verloopt. Marokko heeft aan Washington voorgesteld om Amerikaanse schepen op de marinebasis van Ksar Sghir, in het noorden van het land, te ontvangen.

Een Marokkaanse militaire bron stelt dat Marokko de marinebasis van Ksar Sghir heeft verviervoudigd om zelfs onderzeeërs te kunnen ontvangen. Marokko heeft nog een andere basis in Agadir waar het Amerikaans leger haar schepen zou kunnen laten aanmeren.

Margarita Robles, Spaanse minister van Defensie, bevestigt dat Washington nog steeds geen officieel verzoek heeft ingediend om het contract voor de basis van Rota te verlengen. Donald Trump zou tijdens een recente top van de NAVO ook niet op het voorstel van de Spaanse Premier Pedro Sanchez over de verlenging van de overeenkomst zijn ingegaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team