Zoeken

Spanje bezorgd om goede betrekkingen Marokko Verenigde Staten

13 februari 2020 - 11:50 - Wereld

©

Spanje maakt zich zorgen over de uitstekende betrekkingen tussen Marokko en de Verenigde Staten. Het buurland vreest dat de verbetering van de relaties tussen de twee landen invloed zal hebben op het besluit van Marokko om zijn maritieme zone af te bakenen.

In Spanje proberen rechtse partijen misbruik te maken van de situatie voor politieke doeleinden. De regering weigert echter op dezelfde wijze te handelen om de betrekkingen te onderhouden. Het Europees land heeft voor nu ook geen veto willen inzetten bij de Verenigde Naties.

Madrid vraagt daarentegen wel aan Rabat om de Spaanse autoriteiten op de hoogte te houden van de nieuwe kaarten die de economische zone moeten afbakenen, ook voor de Canarische eilanden.

Jose Manuel Garcia Margayo, voormalige Spaanse minister van Buitenlandse zaken, oordeelt dat deze afbakening enkel mogelijk zal zijn met de goedkeuring van de Verenigde Staten. De plannen van Marokko zouden als gevolg de betrekkingen tussen Spanje en Amerika kunnen aantasten, ook vanwege de aanwezigheid van de radicaal-linkse partij Podemos in de nieuwe regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team