Zoeken

Verzachtende omstandigheden voor Spanjaard die op ziekenhuis inreed in Rabat

11 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Na kennisname van de psychiatrisch-medische expertise in opdracht van de rechtbank, heeft de strafkamer van het hof van beroep van Rabat besloten om de Spanjaard die met een witte Dacia op de spoedafdeling van het Sheikh Zayed-ziekenhuis in Rabat was ingereden, niet te vervolgen.

Het onderzoek bracht verzachtende omstandigheden aan het licht voor de Spanjaard die inreed op het ziekenhuis in Rabat. Op basis van de door de rechtbank gelaste psychiatrisch-medische expertise, heeft de strafkamer van het hof van beroep van Rabat hem strafrechtelijk onverantwoordelijk verklaard. Hij wordt niet meer vervolgd voor de feiten die hij heeft gepleegd, waarmee er een einde komt aan zijn juridische problemen.

Lees ook: Spanjaard rijdt met auto ziekenhuis binnen in Rabat

De verdachte lijdt aan psychiatrische stoornissen. Hij werd vervolgd voor poging tot moord met voorbedachten rade. In afwachting van zijn opname in het Ar-Razi-ziekenhuis, dat gespecialiseerd is in de behandeling van geestesziekten en psychische aandoeningen, werd hij in hechtenis geplaatst in de Al Arjat gevangenis.

Lees ook: Spanjaard die ziekenhuis Rabat binnenreed in de gevangenis

De 39-jarige Spanjaard reed in oktober 2021 op roekeloze wijze met zijn auto in op de gevel van de spoedeisende hulpafdeling van het Sheikh Zayed ziekenhuis, waardoor de veiligheid van het personeel en de patiënten in gevaar kwam. Een aantal verpleegkundigen en een patiënt raakten diep geschokt, aldus de Nationale veiligheidsdienst (DGSN) in een verklaring. De man zou een geschil hebben gehad met de instelling over de zorg voor een familielid en was "bekend bij de ziekenhuisdienst".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team