Zoeken

Spaanse vrouw met kinderen gestrand in Marokko

16 november 2021 - 11:00 - Marokko

©

Sukaina Ahmed Abderrazak, een jonge vrouw uit Sebta, is in Marokko gestrand met haar twee zonen, die niet erkend zijn door hun Marokkaanse vader. Ze mag ondanks de vele aanvragen en procedures bij de Spaanse consulaten in het koninkrijk, nog steeds niet terugreizen.

Sukaina verliet vijf jaar geleden haar geboortestad Sebta met een jonge Marokkaanse man. De twee woonden samen in Tanger en kregen twee zonen. Hamza is inmiddels 4, en Aboubaqr 8 maanden oud. De Marokkaanse man heeft zijn relatie met Sukaina en zijn kinderen niet geformaliseerd, waardoor het verkrijgen van reisdocumenten zeer moeilijk is gebleken. De jonge vrouw zit dus vast in Marokko, zonder de mogelijkheid om met haar twee kinderen naar Spanje terug te keren.

Lees ook: Ernstig zieke Omar en zijn moeder gestrand op Tenerife

"Ik wil enkel terug naar Spanje met mijn kinderen", zegt Sukaina aan El Faro de Ceuta, nadat zij verschillende vergeefse pogingen heeft ondernomen bij Spaanse consulaten in Tanger en Casablanca om dit te regelen. Haar situatie is zorgwekkend omdat haar Marokkaanse partner al meer dan een jaar wordt vermist, waardoor zij met twee kinderen achterblijft zonder bestaansmiddelen. Momenteel woont ze bij een vriendin en probeert Sukaina rond te komen met het beetje geld dat haar familie haar van tijd tot tijd toestuurt.

Sukaina kreeg het advies om Marokkaanse documenten aan te vragen om zo terug naar huis te keren, maar dat weigert ze pertinent. "Ik wil geen documenten uit Marokko, ik wil met mijn kinderen het land verlaten en opnieuw beginnen", aldus Sukaina, die met haar zonen kan intrekken in het huis van één van haar ooms, die op Ibiza een baan heeft gekregen.

Lees ook: Spaanse zusjes al meer dan een jaar gestrand in Marokko

De jonge vrouw is wanhopig en machteloos ten overstaan van de situatie waarvoor zij maar geen oplossing lijkt te vinden. Zij is Spaans burger en moeder van twee jonge kinderen die niet erkend zijn door hun vader, van wie zij geen nieuws heeft. Voor de wet bestaan de twee kinderen niet. Ze is kapot van de "hel" waarin ze al verschillende jaren leeft en benadrukt dat ze het slachtoffer was van huiselijk geweld door haar ex-partner.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team