Zoeken

Migranten bezetten Spaans eiland nabij Al Hoceima

4 september 2012 - 23:09 - Marokko

©

In de nacht van maandag op dinsdag zijn 83 sub-Sahara migranten door de Spaanse en Marokkaanse politie, geëvacueerd van de Isla de Tierra, een eilandje gelegen op 50 meter van het strand Sfiha, ten noordoosten van Marokko.

Zwangere vrouwen en minderjarigen werden naar Melilla overgebracht volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. 73 migranten werden naar Marokko vervoerd, vanwaar ze terug naar hun land van herkomst zullen worden gestuurd.

Volgens Madrid verliep de operatie zonder incidenten. Marokko spreekt dit tegen en zegt dat er twee mensen lichtgewond raakten.

De Spaanse regering, sterk bekritiseerd voor het overbrengen van migranten naar Marokko, wijst op de maffia’s die de migranten hebben achtergelaten op het eilandje gelegen in de Marokkaanse wateren.

Het is het tweede incident op Marokkaanse eilanden onder Spaanse bezetting in een week tijd. Afgelopen woensdag waren vier Marokkaanse activisten gearresteerd door het Spaans leger omdat ze de Marokkaanse vlag had gehesen op het eilandje Badis nabij Al Hoceima.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team