Zoeken

Spaanse politie zoekt lichaam vermiste Marokkaan

10 april 2022 - 10:20 - Wereld

©

De Guardia Civil is op zoek naar het lichaam van Moustapha El Karchaoui, een Marokkaan die sinds 2018 wordt vermist. Uitgerust met speurhonden onderzochten agenten een boerderij in de gemeente Muro bij Mallorca, in een poging het stoffelijk overschot van de Marokkaanse man te vinden, die vermoedelijk het slachtoffer is geworden van moord.

De 26-jarige Moustapha El Karchaoui wordt sinds augustus 2018 vermist. Volgens de Guardia Civil zijn er redenen om aan te nemen dat hij is vermoord. De huiszoeking die maandag in de boerderij van Muro werd uitgevoerd stelde de agenten in staat om verschillende monsters te verzamelen die in een laboratorium zullen worden geanalyseerd, meldt Diario de Mallorca. Als wordt bevestigd dat het om menselijke resten gaat, kan een DNA-test worden aangevraagd bij één van de familieleden van Karchaoui.

Lees ook: Nabil en vriendin al week vermist in Frankrijk

De gerechtelijke eenheid van de Guardia Civil doet al bijna vier jaar onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van Karchaoui. In januari 2019 werd er zelfs een verdachte aangehouden in verband met de zaak, maar die werd enkele dagen later weer vrijgelaten omdat het lichaam nog steeds niet was gevonden. Deze 38-jarige man overleed in februari 2020 in de buurt van de stad Son Banya.

Lees ook: Gerechtigheid voor Thami Bennani die 15 jaar geleden verdween

Zoekacties na de verdwijning van de jonge Marokkaan leverden niets op. De Guardia Civil besloot recent na het verkrijgen van nieuwe informatie, om de zoekactie uit te breiden tot de boerderij in Muro. Ze hebben daarvoor de snuffelhonden van Madrid ingezet, die speciaal zijn getraind om naar menselijke resten te zoeken.

Bladna.nl