Zoeken

Spaanse partij Vox wil opschorting van Europese inreisvisa voor Marokkanen

30 november 2020 - 16:40 - Wereld

©

De Spaanse extreemrechtse politieke partij, Vox, stelt voor dat de Europese Unie geen inreisvisa meer afgeeft voor Algerijnen, Mauritaniërs en Marokkanen. Dit voorstel gaat worden besproken in het Spaanse Congres van Afgevaardigden.

Vox stelt voor om de inreisvisa voor burgers uit landen die vaak het vertrekpunt zijn van illegale migranten, zoals Algerije, Marokko en Mauritanië, niet meer af te geven of te verlengen. Volgens het voorstel zouden de reisdocumenten weer worden afgegeven als de genoemde landen de illegale migranten weer terugnemen.

Ook roept de extreemrechtse partij de EU op om economische sancties op te leggen aan Marokko, Algerije en Mauritanië. De partij wil tevens dat Spanje het voor internationale organisaties inzichtelijk gaat maken hoe groot de schade is die het Zuid-Europese land te lijden heeft van de illegale migratie vanuit Noord-Afrika.

Volgens Vox zou Spanje op basis van de Nationale Veiligheidswet, de migratiecrisis tot een kwestie van nationale veiligheid moeten verklaren. De partij wil dat alle menselijke en materiële middelen worden ingezet om "het aanmeren van schepen met illegale immigranten op Spaans grondgebied te voorkomen en te ontmoedigen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team