Zoeken

Spaanse Vox-partij: "Marokko chanterend land" en "Hoe***zonen"

2 december 2020 - 15:00 - Wereld

©

De extreemrechtse partij VOX in Spanje, laat weer van zichzelf horen. Deze keer via het afspelen van audioberichten van Juan Sergio Redundo, partijleider in Sebta. Volgens de Neo-Francoist is Marokko een afperser en zijn Marokkanen "hoe***zonen" en "honden".

De partijleider nam deel aan de WhatsApp-discussiegroep, ’VOX Manager’, die het raadslid van de partij, Francesco Jose Luis, en een gepensioneerde politieagent samenbrengt. Daarin bracht hij de zaak aan de orde van niet-begeleide Marokkaanse minderjarigen die de straten van de Spaanse enclave onveilig maken.

Sergio Redundo drukte zich uit in beledigende en hatelijke bewoordingen. Hij benadrukte ook dat de subsidies die aan het koninkrijk worden gegeven om immigratie tegen te gaan, rechtstreeks in de zakken verdwijnen van verantwoordelijken.

Volgens hem moeten Marokkaanse minderjarigen het land uitgezet worden wanneer ze de meerderjarige leeftijd bereiken. Hij zei ook dat er omwille van de jongeren een aantal drastische maatregelen tegen Marokko genomen moeten worden.

Bladna.nl