Zoeken

Spaanse Marokkanen mishandeld en neergeschoten door Marokkaanse Marine

28 december 2013 - 19:16 - Marokko

©

Uit een autopsie uitgevoerd op de lichamen van twee Spanjaarden van Marokkaanse komaf, overleden na een achtervolging met de Marokkaanse Marine eind oktober, blijkt dat er sprake was van geweld.

Eerder deze week onthulden de families van de slachtoffers op een persconferentie de resultaten van de autopsies. Beide lichamen tonen verwondingen aan het gezicht en de borst. Na te zijn mishandeld werden de twee jongens neergeschoten.

Abdselam Ahmed en Dris Mohamed werden in de buik en nek geschoten. Omdat de twee lichamen in zee belandden alvorens door de Marine te worden opgevist, kon niet worden uitgemaakt vanop welk afstand de schotten werden gelost.

De resultaten van de autopsie spreken de versie van Marokko tegen. Op 4 november verklaarden de Marokkaanse autoriteiten dat de twee jongeren hadden geweigerd een bevel van de Marine te gehoorzamen. Eerst werden 5 waarschuwingsschotten gelost, waarna de jongeren een botsing tussen de twee vaartuigen trachtten te veroorzaken. Daarop werden de twee jongens uit Melilla doodgeschoten.

Spanje toont weinig geloof in deze uitleg en eist meer duidelijkheid. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Ambassade van Spanje in Rabat hebben Marokko schriftelijk om meer informatie verzocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team