Zoeken

Marokkaan doodgeschoten door Algerijns leger

11 februari 2014 - 21:27 - Gemeenschap

©

Een 46-jarige Marokkaan is zondag neergeschoten door Algerijnse soldaten nabij Oujda, op de grens met Algerije. Lahcen Lakrat overleed maandag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Het slachtoffer smokkelde goederen tussen Marokko en Algerije toen hij door Algerijnse grenswachten werd opgemerkt en neergeschoten. Dat meldt Al Massae.

Marokkanen die de grens illegaal proberen over te steken worden regelmatig beschoten door het Algerijns leger. Een jonge Marokkaanse smokkelaar was onlangs op dezelfde manier vermoord door Algerijnse grenswachten.

In sommige gevallen loopt het iets beter af en belanden mensen die worden betrapt in een Algerijnse gevangenis. In 2012 bijvoorbeeld, werden zes Marokkanen tot een gevangenisstraf veroordeeld in Ain Safra omdat ze Algerije illegaal waren binnengekomen.

De landsgrenzen tussen Marokko en Algerije zijn sinds 1994 gesloten. De sluiting leidde tot een gigantische smokkelhandel tussen de twee landen. Algerijnen kopen voedsel in Marokko, terwijl Marokkanen in Algerije brandstof gaan halen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team