Zoeken

Islas Chafarinas bezet door Marokkaanse drugsdealers

6 december 2020 - 16:20 - Wereld

©

Het Spaanse leger op de Islas Chafarinas, een archipel van drie kleine eilandjes in de Middellandse Zee op 4 kilometer van Nador, lijkt de controle te zijn verloren in deze bezette zone. Marokkaanse drugsdealers, georganiseerd in kartels, hebben de controle over de eilanden overgenomen. Ze zijn een schuilplaats en een bolwerk voor de drugshandelaars geworden.

Een krachtige vloot, behorend tot vijf gevaarlijke kartels, werd vrijdag langs de kusten van het eiland ingezet, meldt het dagblad Assabah. De drugshandelaren zouden beschikken over een scheepsapparaat van meer dan 61 speedboten (ultrasnelle zodiacs uitgerust met reactoren van een vermogen van 250 pk), fantoom zodiacs die aan de radar ontsnappen en verschillende andere motorboten.

De krant voegt eraan toe dat de eilandengroep het epicentrum is geworden van drugshandelaren, waarvan het merendeel afkomstig is uit Nador en omgeving. De locatie stelt hen in staat om op volle zee te opereren en hun internationale netwerk uit het zicht te bedienen.

Ondanks de talrijke gezamenlijke commando-operaties van de marine, de Guardia Civil en het leger, zijn de Spaanse autoriteiten er nooit in geslaagd om de controle over de Islas Chafarinas volledig terug te krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team