Zoeken

Marokko oefent druk uit op boten uit Melilla

24 augustus 2022 - 18:20 - Marokko

©

Marokko oefent naar verluid druk uit op plezierboten uit Melilla. Ze zouden gedwongen worden om aan te meren in de haven van Atalayoun in Nador.

Sinds enige tijd verlaten eigenaars van pleziervaartuigen uit Melilla de Marokkaanse wateren en uit voorzorg gaan ze ook niet verder dan 500 meter van de Spaanse wateren. De ongeveer 80 boten uit Melilla, die gewoonlijk langs de Marokkaanse kust varen, hebben zich daar afgelopen weekend niet begeven, aldus El Faro de Melilla.

Lees ook: Spanje ontkent aanwezigheid Marokkaanse patrouilleboot bij Melilla

De eigenaars van de boten zeggen dat ze worden lastiggevallen door Marokkaanse patrouilleboten en stellen geen problemen te willen. Er werden geen klachten ingediend tegen de intimidatie van Marokkaanse patrouilleboten, maar dezelfde bron schrijft dat het doel van Marokko duidelijk is, namelijk de in Melilla geregistreerde plezierboten te dwingen om aan te leggen in de haven van Atalayoun.

Lees ook: Marokko beperkt toegang voor boten uit Melilla

Het aanmeren van een boot in Melilla kost ongeveer 100-120 euro per maand (voor een boot van 5-6 meter), terwijl het tot 400 euro kan kosten in een haven op het schiereiland zoals in Fuengirola of Marbella. Congreslid Fernando Gutiérrez Díaz de Otazu heeft onlangs de intimidatie van de Marokkaanse patrouilleboten aan de kaak gesteld, namens 397 booteigenaren in Melilla.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team