Zoeken

Ongebruikelijk feit deed overwinning Soufiane El-Bakkali bijna teniet

21 juli 2022 - 09:40 - Sport

©

De Marokkaanse atleet Soufiane El-Bakkali heeft de gouden medaille gewonnen op de 3000 m steeplechase op de Wereldkampioenschappen in Eugene (Verenigde Staten), voor Lamecha Girma uit Ethiopië en de Keniaan Conseslus Kipruto. Daartoe moest hij een grote belemmering overwinnen. Er deed zich namelijk een ongebruikelijk feit tijdens de wedstrijd voor.

Niet alleen de overwinning van Soufiane El-Bakkali op de wereldkampioenschappen in Eugene zal herinnerd worden. Ook de ongewone gebeurtenis die bijna de 3000 m steeplechase verpestte zal in het geheugen blijven. Terwijl de atleten aan het rennen waren, waagde een overijverige cameraman zich op de baan. Men kon hem zien staan in het midden van de baan bij de finishlijn. De atleten moesten in extremis van richting veranderen.

Tactisch was de Olympisch kampioen van Tokyo 2020 de beste. Hij won de gouden medaille in 8 min. 25 s 13, vóór zijn grote Ethiopische rivaal Lamecha Girma, die bijna een seconde achter hem eindigde in 8 min. 26 s 01. De Keniaan Conseslus Kipruto, tweevoudig wereldkampioen in 2017 en 2019, pakte brons in 8 min. 27 s 92.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team