Zoeken

Souad Chraibi krijgt gratie van Mohammed VI

31 augustus 2012 - 12:00 - Gemeenschap

©

Souad Chraibi, Marokkaanse styliste veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenis voor het stelen van juwelen, heeft gratie gekregen van Koning Mohammed VI, aan de vooravond van het Suikerfeest.

Koning Mohammed VI, die de vrouwenafdeling van de Oukacha gevangenis in Casablanca bezocht aan het einde van de Ramadan, had toen gratie verleend aan 191 gevangenen, met inbegrip van Souad Chraibi.

De rijke styliste kreeg een strafvermindering van negen maanden. Ze zal echter wek 1,1 miljoen dirham schadevergoeding moeten betalen aan de eigenares van de gestolen juwelen, Lamiaa Benyahia, vrouw van de Marokkaanse ambassadeur in Rusland Abdelkader Lachhab.

Voor het Gerecht van eerste aanleg in Casablanca, had Souad Chraibi gezworen dat Lamiaa Benyahia haar had gevraagd de juwelen in Marokko te verkopen, omdat ze geld nodig had om haar residentie in Rusland in te richten.

De advocate van Souad Chraibi had tevergeefs geprobeerd de rechter te overtuigen de styliste vrij te spreken. Zij lijdt namelijk aan een psychische aandoening sinds 1985 en zou het heel moeilijk hebben gehad met deze plotselinge verandering in haar leven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team