Zoeken

Salafist-leider Hassan Khattab weigert gratie Koning

5 november 2012 - 15:35 - Gemeenschap

©

Hassan Khattab, salafistische leider in 2006 veroordeeld tot 30 jaar gevangenis in de zaak "Ansar Al Mahdi", weigert een Koninklijke gratie als oplossing voor gevangen terreurverdachten in Marokko.

De man die zijn straf uitzit in de gevangenis van Settat, werd veroordeeld voor het voorbereiden van terroristische misdaden tegen toeristische voorzieningen, Marokkaanse politici en buitenlandse diplomaten.

In een brief beschuldigt Hassan Khattab het gevangenispersoneel van marteling. Ook verwerpt hij een Koninklijk pardon niet uit gebrek aan respect voor de Koning, maar als "een pleidooi" voor een regeling van de situatie van de Salafiya Jihadia in Marokko.

De salafist-leider vindt namelijk dat de Marokkaanse salafistische beweging vandaag de dag, een echte "front van vrije gedachten" is.

Verschillende Marokkaanse sjeiks van de Salafiya Jihadia, met inbegrip van Hassan Kettani, Mohamed Rafiki en Omar Haddouchi, veroordeeld voor de terreuraanslagen in Casablanca, waren in februari door Koning Mohammed VI vergeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team