Zoeken

VIP-boxen in Marokkaanse gevangenissen

11 juli 2012 - 20:07 - Marokko

©

Nog nooit hebben Marokkaanse gevangenissen zo veel persoonlijkheden ontvangen. Sinds de aanhouding van Khalid Alioua, Abdelhanine Benallou en Taoufik Ibrahimi, proberen vele hooggeplaatsten hun financiële situatie te zuiveren, om een onderzoek van het Rekenhof te vermijden.

Abdelhanine Benallou, voormalige CEO van het Marokkaans luchthavenbedrijf ONDA, zit al bijna zes maanden in de Oukacha gevangenis voor geldverduistering. Die tijd zou hij hebben gebruikt om te bidden en de Koran te lezen. In de steek gelaten door zijn partij, bezoekt enkel zijn vrouw hem wekelijks nog om hem kleding en voedsel te brengen.

Taoufik Ibrahimi, opgepakt in juni op beschuldiging van verduistering tijdens zijn ambtstermijn als hoofd van de Comanav, heeft een eigen cel in de gevangenis van Salé. De man, die dagelijks kranten en tijdschriften krijgt, verbergt zijn onbehagen slecht. De voormalige voorzitter van Tanger Med, moest dinsdag voor de rechter verschijnen.

Khalid Alioua, seniorlid van de USFP-partij en een tijd het symbool van een progressieve jeugd, zit inmiddels ook al meer dan een week in de Oukacha gevangenis van Casablanca. Ook aangeklaagd voor verduistering, ondergaat Khalid Alioua zijn gevangenschap met veel waardigheid. De man die geniet van een dagelijkse wandeling van een uur, is altijd netjes geschoren en zeer elegant gekleed. Hij wordt beschreven als een model gevangene.

Souad Chraibi, rijke mode-ontwerpster beschuldigd van het stelen van juwelen van de vrouw van Abdelkader Lachhab, ambassadeur van Marokko in Rusland, lijkt te hebben gekozen voor het "echte gevangenisleven". Tijdelijk in een gemeenschappelijke cel geplaatst, weigert ze sindsdien deze te verlaten voor het "Abu Dhabi-gebouw", een gevangenisgebouw bestemd voor een rijkere clientèle. Souad Chraibi zou zeer geapprecieerd worden door haar medegevangenen, die haar ondersteunen en helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team