Zoeken

Souad Chraibi krijgt 2 jaar cel

16 augustus 2012 - 20:34 - Marokko

©

Souad Chraibi, rijke styliste uit Casablanca, is donderdag veroordeeld door de strafkamer bij het Hof van Beroep van Casablanca. Ze kreeg twee en een half jaar gevangenis, voor de diefstal van juwelen van de vrouw van ambassadeur Abdelkader Lachhab.

De ontwerpster zal ook 1,1 miljoen dirham schadevergoeding betalen aan de vrouw van de ambassadeur, Lamiaa Benyahia. Volgens de styliste had de vrouw van de diplomaat haar zeflf gevraagd de juwelen te verkopen, omdat ze geld nodig had om haar residentie in Rusland in te richten.

Vastgehouden in de Oukacha-gevangenis voor bijna vijf maanden, zou Souad Chraibi de juwelen Marokko hebben binnengekregen met de medewerking van een werknemer van de ambassade, dewelke de juwelen via de luchthaven van Casablanca, Marokko heeft binnengesmokkeld.

De procureur-generaal had een minimale straf van vijf jaar gevangenis gevraagd voor Souad Chraibi, terwijl de verdediging pleitte voor onschuld.

De zaak zorgt voor ophef in Marokko, waar men zich afvraagt waarom een rijke vrouw als Souad Chraibi, betrokken zou zijn bij de diefstal van een paar juwelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team