Zoeken

Sofyan Amrabat erkent blessure te hebben verborgen

8 december 2023 - 22:00 - Sport

©

Sofyan Amrabat heeft openhartig gesproken over zijn moeizame start bij Manchester United, waar hij aan het einde van de zomertransferperiode naartoe verhuisde.

De Marokkaanse international, die op huurbasis van ACF Fiorentina naar Manchester United kwam tot juni 2024 voor een vergoeding van 10 miljoen euro, met een optie tot koop van 21,5 miljoen pond, heeft toegegeven dat hij een blessure verborgen had gehouden na zijn aankomst bij Old Trafford.

Lees ook: Situatie steeds moeilijker voor Sofyan Amrabat

De 27-jarige speler onthulde dat hij kampte met een rugprobleem, waarvoor hij in december vorig jaar pijnstillende injecties had gekregen tijdens de kwalificatie van Marokko voor de halve finales van het WK 2022 in Qatar. Dit probleem weerhield hem ervan zijn debuut te maken bij de Red Devils, maar eind september werd hij toch geselecteerd om te starten tegen Crystal Palace in de Carabao Cup.

Sofyan Amrabat moest spelen als linksback vanwege een reeks verdedigingsblessures, waardoor United slechts één zijverdediger over had. Tot nu toe heeft hij moeite om zijn basisplaats te behouden, ondanks de blessure van Casemiro. Na een indrukwekkende prestatie tegen Chelsea, geeft Sofyan toe dat zijn eerste optredens werden belemmerd door een verborgen blessure.

Lees ook: Algerijnse international droomt om met Sofyan Amrabat te spelen

In een gesprek met Metro.co.uk zei hij dat hij het seizoen was begonnen met een blessure en dat het normaal gesproken tijd kost om zich aan te passen. "Maar er was geen tijd, het team had me nodig, dus moest ik me meteen integreren en ik ben een vechter, ik zal nooit nee zeggen als de coach me nodig heeft," aldus de Atlas Leeuw.

Bladna.nl