Zoeken

Sofyan Amrabat uitstekend ondanks uitschakeling Manchester United

13 december 2023 - 15:00 - Sport

©

Manchester United is uitgeschakeld in de Champions League na een 1-0 nederlaag tegen Bayern München op Old Trafford. Ondanks deze verrassende uitschakeling leverde de Marokkaanse international Sofyan Amrabat een indrukwekkende prestatie.

Een doelpunt van Kingsley Coman in de 70ste minuut bleek beslissend, waardoor Manchester United niet alleen uit de Champions League werd uitgeschakeld, maar ook uit alle Europese competities. Dit resultaat plaatste de Red Devils op de laatste positie in Groep A, wat als een vernedering wordt beschouwd voor een club van dit kaliber.

Lees ook: Marokkanen in Frankrijk zwaar opgelicht door werkgever

Tijdens de wedstrijd hield het team onder leiding van Erik ten Hag 40% van de tijd balbezit, tegen 60% voor Bayern. Manchester United beperkte zich tot één doelpoging. Bayern daarentegen was aanvallender met 10 schoten, waarvan drie op doel. Ook in de pass-statistieken was er een groot verschil: 409 passes voor Manchester United met een succespercentage van 83%, tegenover 605 passes en een precisie van 87% voor Bayern.

In de eerste helft zag Manchester United er beter uit, maar gedurende de tweede helft vertoonde het team tekenen van vermoeidheid en een gebrek aan innovatie. Sofyan Amrabat viel op tussen de spelers. Hij speelde voor de derde keer op rij in een middenveldtrio met Bruno Fernandes en Scott McTominay, en blonk uit door zijn betrokkenheid en precisie.

"De beste prestatie van de Marokkaan in een United-shirt, zeker een plaats verdienend voor de confrontatie op zondag in Anfield", schrijft The Sun, die hem een score van 7 op 10 gaf, een van de hoogste van de wedstrijd.

Lees ook: Algerijnse international droomt om met Sofyan Amrabat te spelen

Amrabat, uitgeleend door Fiorentina, raakte 59 keer de bal, met 43 van 45 succesvolle passpogingen, goed voor een indrukwekkend slagingspercentage van 96%. Hij slaagde er ook in twee van zijn drie lange ballen te leveren en won zijn enige luchtduel. Hij ging acht grondduels aan, won er vijf van, en maakte een onderschepping en vijf tackles.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team