Zoeken

Sofyan Amrabat stelt teleur op clubniveau na topprestatie op WK

21 februari 2023 - 08:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Sofyan Amrabat is er niet in geslaagd om de prestaties die hij op het WK in Qatar behaalde, opnieuw neer te zetten op clubniveau. Dit verwijt krijgt hij van fans en media, nadat hij zondag van Empoli een tegengoal kreeg.

De voormalige middenvelder van Hellas Verona was één van de beste spelers in Qatar en werd zelfs opgenomen in de met sterren bezaaide selectie van het toernooi, waardoor hij tijdens de wintertransfer belangstelling kreeg van Europese topclubs als Barcelona en Chelsea. In de tweede helft van het seizoen was hij echter niet in staat om hetzelfde niveau van prestaties te leveren voor zijn club en kostte Fiorentina een doelpunt in het 1-1 gelijkspel van zondag met Empoli.

Lees ook: Sofyan Amrabat: "Fantastisch om mensen over de hele wereld gelukkig te maken"

De Marokkaanse international verloor in de eerste helft de bal op de rand van het strafschopgebied, waardoor Empoli de score kon openen via Nicolò Cambiaghi. De 26-jarige speler heeft sinds zijn terugkeer uit Qatar niet aan de verwachtingen kunnen voldoen en heeft nog nooit een beoordeling boven de 6/10 gekregen op Fantacalcio, een website die de prestaties van spelers in de Italiaanse competitie analyseert. Van La Gazzetta dello Sport kreeg Amrabat voor de laatste wedstrijd een 4/10. Hij was volgens de krant zelfs de slechtste speler op het veld.

Lees ook: Sofyan Amrabat op radar 4 Europese topclubs

Amrabat probeerde in januari een transfer naar Barcelona af te dwingen door niet op de training te verschijnen en via sociale media aan te dringen op een transfer. Daarop werd hij uit de selectie gezet. Nadat hij daarvoor zijn excuses aanbood bij de clubleiding van La Viola, werd hij opnieuw in de basis opgesteld. Het contract van de Marokkaanse international loopt in juni 2024 af, maar Fiorentina heeft een optie om zijn verblijf bij de club met nog een jaar te verlengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team