Zoeken

Sofyan Amrabat krijgt belangrijke steun

23 december 2023 - 20:30 - Sport

©

Sofyan Amrabat, middenvelder van Manchester United, krijgt veel kritiek. Zijn toekomst bij de club is zeer onzeker. De Atlas Leeuw heeft echter een onverwachte steun gekregen.

Bondscoach Walid Regragui, heeft contact opgenomen met Sofyan Amrabat om zijn steun te betuigen te midden van geruchten over een mogelijke terugkeer naar Fiorentina aan het einde van het seizoen. Britse media zoals The Sun, hebben Amrabat bekritiseerd voor zijn "gebrek aan inzet en impact" op het veld.

Lees ook: Sofyan Amrabat zal een nieuwe club moeten vinden

Manchester United zou terughoudend zijn om 20 miljoen euro te investeren voor een definitieve overgang van Amrabat, waardoor zijn toekomst bij de club onzeker is. Ondanks deze situatie blijft Amrabat een belangrijk onderdeel van Regragui’s tactiek voor het Marokkaans elftal. De coach wil hem opnemen in zijn definitieve selectie voor de komende Afrika Cup.

Het is niet de eerste keer dat Walid Regragui steun betuigt aan een speler die bekritiseerd wordt. Hij bood eerder steun aan Youssef En-nesyri voorafgaand aan het wereldkampioenschap in Qatar, ondanks kritiek op diens prestaties. Regragui benadrukte het belang van steun in moeilijke tijden en verzekerde dat En-nesyri zou spelen als hij het verdiende.

Lees ook: "Speelstijl Manchester United past niet bij Sofyan Amrabat"

"U vraagt mij of hij aanwezig zal zijn tijdens het Wereldkampioenschap, ik zeg u dat hij er zal zijn, insha’Allah. Of hij nu scoort of niet, we zullen hem ondersteunen omdat hij ook de toekomst vertegenwoordigt. En-Nesyri is onze zoon. Hij is het kind van het land. Hij maakte ons trots toen hij keer op keer scoorde voor Sevilla. Nu gaat hij door een moeilijke periode. Als hij het verdient om te spelen, zal hij spelen, anders zal hij op de bank zitten, maar wij zullen hem aanmoedigen zodat hij zijn vertrouwen terugkrijgt. Het zijn niet de Spanjaarden die hem zullen helpen zijn vertrouwen terug te krijgen, maar wij, de Marokkanen," verklaarde Walid Regragui toen in het Darija. En hij had gelijk!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team