Zoeken

In Marokko gestrande Belgen maken zich zorgen

1 december 2021 - 11:40 - Marokko

©

Verschillende Belgen zijn sinds de opschorting van de luchtverbindingen van en naar het koninkrijk wegens de verspreiding van de nieuwe Omikron-variant, in Marokko gestrand.

Marokko heeft maandag zijn luchtruim gesloten voor twee weken, waardoor veel Belgen op zijn grondgebied, met name in Marrakech en Casablanca, gestrand zijn. Karim is één van hen. Hij was met zijn vrouw en zoontje in Marokko op vakantie en kan nu niet terugkeren naar België, hoewel hij een terugvlucht had geboekt op dinsdag, meldt RTL. "We waren enkel via berichten op sociale media op de hoogte dat Marokko zijn grenzen zou sluiten. Op 29 november werd mijn vlucht rond de middag geannuleerd. Zodra ik die informatie vernam, ben ik op het internet gaan kijken, maar er waren geen vluchten meer, alles was vol", zegt hij.

Lees ook: Duizenden Nederlanders in Marokko gestrand

Karim en zijn vrouw zijn bezorgd. Ze weten niet hoe lang deze situatie nog zal aanhouden. Ze hebben hun 10-jarige zoon bij zijn grootouders achtergelaten om naar school te kunnen gaan. "We moeten misschien 14 dagen blijven, misschien langer als de Marokkaanse autoriteiten de periode verlengen, ik weet het niet. We krijgen geen informatie. Mijn vrouw en ik werken, we hebben leningen af te betalen. We hebben bijna geen vakantie meer. Ik heb nog 4 of 5 dagen, dat betekent dat ik daarna niet meer betaald zal worden", legt Karim uit.

Lees ook: Marokko verbiedt inkomende vluchten voor 15 dagen

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op zijn website alle in Marokko geblokkeerde reizigers uitgenodigd zich in te schrijven op Travellers Online. Al 690 mensen hebben zich na deze aankondiging op de site geregistreerd. Ook Karim. Hij hoopt met zijn familie via speciale vluchten gerepatrieerd te worden naar België. "Commerciële vluchten staan nog steeds gepland en mensen worden aangemoedigd om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij om te zien welke opties beschikbaar zijn voor vluchten in de komende dagen," zegt Marie Cherchari, de woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Maar al deze vluchten zitten "al vol", aldus Karim, die het ergste vreest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team