Zoeken

Slachtoffer aardbeving Al Haouz door rots verpletterd in tent

14 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

Een 26-jarige man is om het leven gekomen toen een rotsblok op zijn tent viel. Het jonge slachtoffer sliep sinds de aardbeving in Al Haouz in een tent omdat zijn huis was verwoest.

De twintiger was in de gemeente Tlath Nyaqoub met een vriend in een tent aan het slapen toen de rotsblok van de berg viel. Hij stierf ter plekke, meldt Al3omk.

Lees ook: Extreem weer treft Marokko: sneeuw, wind, storm en regen

Enkele dagen geleden ontsnapte een vrouw in Douar Ait Izkeri aan hetzelfde lot. Een rotsblok viel op haar huis. De woning raakte zwaar beschadigd, maar de vrouw bleef ongedeerd.

Najia Ait Mohand van de ’Burgercoalitie voor de bergen’ waarschuwt dat dit niet de eerste keer is dat er rotsen vallen na een aardbeving. Ze noemt een incident van jaren geleden waarbij een meisje om het leven kwam en haar moeder verlamd raakte.

De bewoners van de getroffen gebieden leven in angst en voortdurende spanning. De regen en wind maken de situatie nog gevaarlijker. De grond wordt vochtig en er klinkt voortdurend gekraak van rotsen en stenen in de bergen.

Lees ook: Touria, gezicht van de aardbeving Marokko, kreeg hulp van Manal

De wederopbouw van de huizen gaat langzaam, ondanks de hulp die is toegezegd. De grootste uitdaging is het weghalen van het puin. Veel slachtoffers van de verwoestende aardbeving op 8 september 2023 hebben 20.000 dirham ontvangen van de beloofde 80.000 dirham. Het geld is bedoeld om hun woningen te herbouwen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team