Zoeken

Marokko: gevangenisstraf voor overspel via WhatsApp

17 mei 2024 - 23:00 - Marokko

©

In Marokko is een vrouw veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens overspel, een daad die strafbaar is onder de Marokkaanse wet. Volgens de artikelen 490 en 491 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht kan overspel leiden tot een gevangenisstraf van een maand tot een jaar. De zaak kwam voor de rechter in Mohammedia nadat de echtgenoot van de vrouw een klacht had ingediend.

De echtgenoot ontdekte dat zijn vrouw een affaire had met haar ex-vriend, die regelmatig het huis van zijn grootmoeder bezocht, een buurvrouw van het echtpaar. Na het verkrijgen van zijn telefoonnummer begon de vrouw via WhatsApp seksueel getinte berichten en video’s, evenals pornografische video’s met hem uit te wisselen.

Lees ook: Vermoeden van ontrouw via WhatsApp leidt tot moord in Marokko

Tijdens het politieonderzoek bekende de vrouw de feiten, maar probeerde ze deze te ontkennen in de rechtbank, ondanks overtuigend bewijs en omstandigheden die wezen op het overspel. De rechter baseerde het oordeel op haar bekentenis tijdens het vooronderzoek bij de politie, wat volgens artikel 290 van het Wetboek van Strafvordering als een zelfstandig bewijsmiddel wordt beschouwd dat door rechters naar eigen inzicht kan worden beoordeeld en geen aanvullend bewijs vereist.

Lees ook: Marokkaanse lerares en minnaar veroordeeld tot celstraf voor overspel

De rechtbank van eerste aanleg in Mohammedia veroordeelde de vrouw uiteindelijk tot twee maanden gevangenisstraf en de betaling van een schadevergoeding van 5000 dirham aan haar echtgenoot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team