Zoeken

Op één na duurste tv-serie ter wereld ’Citadel’ in Marokko opgenomen

30 april 2023 - 20:00 - Cultuur

©

Een deel van de spionageserie ’Citadel’, de op één na duurste productie van Prime Video na ’The Lord of the Rings’, is opgenomen in Marokko.

De eerste twee afleveringen van de serie ’Citadel’ werden op vrijdag 28 april in de Verenigde Staten op Prime Video uitgebracht. De serie, geproduceerd door AGBO, het productiebedrijf van de Russo Brothers, bekend van de filmreeks ’Avengers’, volgt twee elite spionnen, Mason Kane en Nadia Sinh, die werken voor Citadel, een geheime en onafhankelijke spionageorganisatie.

Lees ook: Opnames Gladiator in Marokko: Russell Crowe gaf bijna op

Sinds de val van de organisatie moeten de twee spionnen verborgen leven en werden hun herinneringen gewist. Wanneer een voormalige Citadel-collega Mason Kane opzoekt om hem hulp te vragen, besluit Mason op zoek te gaan naar zijn ex-partner Nadia om samen met haar Manticore uit te schakelen, een machtig syndicaat dat de wereld vanuit de schaduw manipuleert.

Lees ook: Denzel Washington onderhandelt opnames in Marokko

De serie ’Citadel’ is op verschillende locaties opgenomen, waaronder Atlanta, Londen, Miami, Marokko en Spanje. Het budget bedraagt 185 miljoen dollar, wat het de op één na duurste productie van Prime Video maakt, na ’The Lord of the Rings’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team