Zoeken

Marokkaanse serie "Bnat El Assas" in Syrisch dialect uitgezonden op Arabisch tv-zender

29 april 2023 - 17:00 - Cultuur

©

De Marokkaanse tv-serie "Bnat Al Assas" (De dochters van de bewaker) van regisseur en acteur Driss Roukh, wordt nagesynchroniseerd in Syrisch dialect en uitgezonden op een Emirati-zender.

De Marokkaanse serie "Bnat El Assas" werd tijdens Eid ul-Fitr uitgezonden op het Emirati-kanaal Al Sharjah, en daar is scenariste Bouchra Malik zeer blij over. "Afgezien van de nasynchronisatie in Syrisch dialect, was ik zeer blij om een Marokkaanse productie op een Emirati kanaal te zien, zoals ook Turkse en Koreaanse series op Marokkaanse publieke zenders worden uitgezonden", zei ze in een interview met Al3omk. Volgens haar blijft het dialect gewoon een hulpmiddel om de inhoud van het werk te begrijpen, maar is de plaats van herkomst voor haar belangrijker.

Lees ook: Moslimvrouwen zijn eindelijk ook hoofdrolspeelsters in series

"In deze eerste fase is het moeilijk om een Marokkaans product in het Darija te promoten," benadrukte de scenariste. "In de huidige fase wordt het Arabische publiek nu eerst vertrouwd gemaakt met het Marokkaanse schrijven, regisseren en produceren, pas daarna kunnen we beginnen met het promoten van Marokkaans drama met authentieke dialoog zonder nasynchronisatie."

Deze "ervaring in de eerste fase is belangrijk om Marokkaans drama te promoten op het vlak van onderwerpen, acteurs, technici, regisseurs en scenaristen", aldus Idriss Roukh, de regisseur van "Bnat El Assas". Zijn ambitie is om andere werken in het Darija te presenteren. "Dit kan alleen worden bereikt door meer te werken aan hoogwaardige televisieproducties," aldus de regisseur.

Lees ook: Belgische Marokkaan in serie "A Town Called Malice"

"Bnat El Assas" volgt drie zussen die noodgedwongen naar de stad Casablanca vluchten nadat ze door drugsverslaving en het faillissement van hun vader in de problemen komen. In 2021 trok de serie meer dan 7,2 miljoen kijkers tijdens de eerste zeven dagen van de Ramadan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team