Zoeken

Seksuele vrijheid in debat in Marokko

21 juni 2012 - 17:00 - Marokko

©

Het debat over seksuele vrijheid is terug in Marokko, met het verschil dat het dit keer gebeurt met de PJD aan de macht, die zeer gehecht is aan de voorschriften van de Islam.

In Marokko wordt buitenechtelijke seks tussen volwassenen door de wet gestraft met een gevangenisstraf gaande van een maand tot een jaar.

Zaterdag heeft de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) de regering gevraagd om deze wet af te schaffen. Khadija Ryadi, voorzitster van de AMDH, beschouwt de wet als hypocriet daar seks buiten het huwelijk routine is in Marokko.

Khadija Ryadi, uitgenodigd op een forum in Rabat over "Vrijheden en mensenrechtenbewegingen in Marokko", beschouwt de wet als een inbreuk op de individuele vrijheden. Het internationaal wet verankert namelijk de seksuele vrijheid.

De deelnemers nodigden ook de regering uit om secularisme in te voeren en de vrijheid van godsdienst te garanderen, maar ook het recht om vrij over zijn lichaam te beschikken.

Bij de islamisten is de toespraak heel anders. Degenen die strijden voor seksuele vrijheid worden ervan beschuldigd "de familie" dat het sokkel is van de samenleving, te willen vernietigen.

Ook wordt het stijgend aantal verlaten kinderen toegeschreven aan de individuele vrijheden die, wanneer ze een negatief invloed hebben op de burgerlijke vrijheden, een negatief invloed hebben op de hele gemeenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team