Zoeken

Massayminch claimt opnieuw recht om te eten tijdens Ramadan

5 juli 2013 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse beweging "Massayminch" (wij vasten niet) eist ook dit jaar het recht om in het openbaar te eten tijdens de Ramadan in Marokko. Op de Facebook-pagina vinden de aanstichters van de beweging dat het om een niet strafbare individuele vrijheid gaat.

Aanhangers van Massayminch willen een echte godsdienstvrijheid in Marokko. Ook zegt de beweging dat hun oproep zich vooral op moslims richt.

Massayminch werkt aan een filmpje dat op YouTube zal worden geplaats tijdens Ramadan, waarin wordt gepleit voor de godsdienstvrijheid. Ook worden de standpunt en filosofie van de beweging uitgelegd.

Leden van de beweging dreigden er vorig jaar mee tijdens de Ramadan op straat actie te voeren, door te doen alsof ze plastic voedsel aten. Op eten in het openbaar tijdens Ramadan staat er volgens artikel 222 van het Marokkaanse strafwetboek, een gevangenisstraf.

In 2009 had de Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheden (MALI) ook al een lunch georganiseerd tijdens de Ramadan, maar die was toen verhinderd door de autoriteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team