Zoeken

Ramadan begint zaterdag 21 juli in Marokko

20 juli 2012 - 12:13 - Marokko

©

De maand Ramadan begint zaterdag 21 juli 2012 in Marokko. Dat meldde donderdag het Marokkaans ministerie van Islamitische Zaken. De maand Sha’aban duurde dus 30 dagen.

De halve maan dat de eerste dag van de Ramadan van het jaar 1433 AH aankondigt, kon niet worden waargenomen door de afgevaardigden van het ministerie van Islamitische Zaken, na het Maghrib gebed op donderdag 29 Sha’ban 1433 (donderdag 19 juli).

Ramadan is de negende maand van de Hijra-kalender en duurt 29 tot 30 dagen. Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de pelgrimstocht naar Mekka. Tijdens deze maand is het moslims niet toegestaan ​​om te drinken, eten, roken of seksuele relaties te hebben van zonsopgang tot zonsondergang.

Vol betekenis voor de moslims, zijn de deugden van de Ramadan geciteerd door de Ulema eindeloos, zowel voor het lichaam als voor de ziel.

De Sohour, laatste maaltijd voor zonsopgang, is vol zegen volgens een hadith van de profeet Mohammed, die aanbevolen heeft aan moslims om dadels te eten gedurende deze maaltijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team