Zoeken

Nieuwe veroordeling in de zaak "Hamza mon bb"

1 februari 2021 - 17:20 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg van Marrakech, veroordeelde op zaterdag Mohamed Madimi, voorzitter van het Nationaal Centrum voor Mensenrechten in Marrakech, tot 4 jaar gevangenisstraf in de zaak "Hamza Mon bb".

Mohamed Madimi wordt ervan beschuldigd "publiekrechtelijke rechtspersonen te hebben geschaad en opruiing tegen de territoriale integriteit van het Koninkrijk, door middel van geschriften en digitale middelen van openbare aard".

Na een proces van 12 uur velde de rechtbank het vonnis: vier jaar gevangenisstraf. Abdel Fattah Zahrash, coördinator van de advocaten van de verdediging, vindt de afgekondigde gevangenisstraf van vier jaar tegen Mohamed Madimi te streng en laat weten dat in beroep te gaan tegen deze beslissing.

De juridische problemen van de voorzitter van het Nationaal Centrum voor Mensenrechten in Marrakech begonnen op donderdag 26 november 2020, toen de strafkamer van de rechtbank van eerste aanleg van Marrakech hem veroordeelde tot een gevangenisstraf van 22 maanden en een boete van 3000 dirham voor fraude, chantage en laster.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team