Zoeken

Avondklok, Ramadan, zomertijd: dit zijn de aanbevelingen voor moslims in België

30 maart 2021 - 15:10 - Wereld

©

Met het ingaan van de zomertijd op zondag 28 maart 2021, het aanbreken van de maand Ramadan en de verlenging van de avondklok in België tot 25 april 2021, dringt de Executieve van de Moslims in België (EMB) er via een persbericht bij alle moskee-bestuurders en moslims op aan, om vanaf aanstaande zondag de volgende maatregelen in acht te nemen

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moeten het "Maghreb"- en het "Ichaa"-gebed op de "Maghreb"-tijd in de moskeeën worden gehouden, zodat iedereen vóór de avondklok thuis kan zijn. Het Fajr-gebed zal thuis worden verricht, evenals het Tarawih-gebed.

In het Waalse en het Vlaamse Gewest zal het Fajr-gebed thuis worden verricht. Maar het "Tarawih" gebed gaat door in de moskee, zodat iedereen voor de avondklok naar huis gaat.

Ter herinnering: er mogen maximaal 15 personen tegelijk in de moskee aanwezig zijn (de voorzitter van de eredienst en kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend). Elke gelovige moet gedurende zijn gehele aanwezigheid in de moskee en zelfs tijdens het verrichten van het gebed, een ruimte van 10 m² innemen.

De EMB bevestigt dat zij haar dialoog met de vertegenwoordigers van de andere godsdiensten en de minister van Justitie die ook belast is met religieuze zaken, zal voortzetten, ten einde een versoepeling van de voor godsdiensten geldende sanitaire maatregelen mogelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team