Zoeken

Avondklok en noodtoestand: Marokkaanse politie houdt de druk erop

27 mei 2021 - 10:00 - Marokko

©

Uit een interne brief van de veiligheidsdienst DGSN blijkt dat de regionale en provinciale politiediensten nieuwe richtlijnen hebben gekregen voor de handhaving van de gezondheidsmaatregelen nu de coronaregels in Marokko zijn versoepeld.

De DGSN roept de politiediensten op om hun veiligheidswerkplannen aan te passen aan de nieuwe tijdstippen van de avondklok die onlangs werden verschoven naar 23:00 uur en 4:30 uur. De diensten moeten erop toezien dat winkels en de horeca zich houden aan de sluitingstijden en dat er tussen elf uur ’s avonds en half vijf in de ochtend niemand over straat gaat zonder autorisatie. Ook heeft de veiligheidsdienst de instructie gegeven om het aantal patrouilles op te voeren om het gevoel van veiligheid onder de bevolking te bevorderen.

De politiediensten moeten bij de herontwikkeling van hun werkplannen nog steeds van de naleving van de gezondheidsmaatregelen, zoals het bewaren van anderhalve meter afstand en het dragen van een mondmasker, een van de voornaamste prioriteiten maken. In dit opzicht is de medische noodtoestand in Marokko nog altijd van kracht.

De Marokkaanse regering heeft onlangs besloten dat de avondklok vanaf 21 mei ingaat om 23:00 uur in plaats van 20:00 uur. Ook winkels, cafés en restaurants mogen open blijven tot elf uur ’s avonds.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team