Zoeken

Attijariwafa Bank financiert gasexploratie Sound Energy

3 november 2022 - 23:00 - Economie

©

De gesprekken tussen de Britse gasexploratiemaatschappij Sound Energy en Attijariwafa Bank over schuldfinanciering voor het Tendrara-gasproject in Marokko, vorderen goed.

Sound Energy en Attijariwafa Bank zijn overeengekomen de besprekingen over de financiering van het Tendrara-gasveld te verlengen tot 15 december. Attijariwafa Bank zal een langetermijnlening van maximaal 12 jaar verstrekken ter waarde van ongeveer 2,25 miljard dirham. Het fonds zal worden gebruikt voor de gedeeltelijke financiering van de ontwikkeling van fase 2 van het TE-5 Horst-veld in het Tendrara-vergunninggebied, waarvan de kosten worden geraamd op 3 miljard dirham.

Lees ook: Sound Energy verliest rechtszaak tegen Marokkaanse belastingdienst

Garry Dempster, hoofd administratie en financiën van Sound Energy, meldt in een persbericht dat dit een belangrijk project is dat de toekomst van Sound Energy veilig stelt. Het is tevens een belangrijke strategische pijler van de energietransitie in Marokko. Dempster is ook verheugd over het goede verloop van het partnerschap met de Marokkaanse staatsoliemaatschappij (ONHYM).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team