Zoeken

Schoonzoon Erdogan op vakantie in Marokko

7 februari 2023 - 10:00 - Marokko

©

De Turkse ingenieur Selçuk Bayraktar, architect van de door Marokko aangeschafte Bayraktar drones, brengt zijn vakantie in het koninkrijk door met zijn vrouw Sumeyye Erdogan, de dochter van de Turkse president.

De Turkse ingenieur Selçuk Bayraktar wordt beschouwd als de architect van Turkije’s eerste eigen droneprogramma. Hij staat door zijn huwelijk met Sumeyye Erdogan ook heel dicht bij de president, schrijft L’Opinion.

Lees ook: Marokko rekent op Turkije voor oprichting wapenindustrie

Op vakantie in Marokko plaatste de ingenieur een video op Instagram en Facebook, met als titel "Een mooie Marokkaanse droom". Daarin is hij samen met zijn vrouw onder meer te zien op het Djemaa El Fna plein in Marrakech en op de esplanade van de Hassan II-moskee in Casablanca.

Lees ook: Turkse president stemt voor foto Marokkaans elftal

Marokko behoort tot de vele landen die inmiddels Bayraktar-drones hebben aangeschaft. Onlangs meldde de Spaanse gespecialiseerde media "infodefensa", dat Marokko een overeenkomst heeft gesloten met Turkije voor de aankoop van 13 Bayraktar TB2 drones, voor de prijs van 626 miljoen dirham, of zo’n 59 miljoen dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team