Zoeken

Schilderij van Marrakech van Churchill wordt geveild

13 januari 2021 - 22:20 - Cultuur

©

De schilderij ‘Scene at Marrakech’ van wijlen Sir Winston Churchill zal worden geveild. Dit gebeurt vijftig jaar na zijn overlijden. De schilderij van het voormalig Britse staatshoofd zal volgende maand door veilinghuis Christie’s te koop worden aangeboden.

De schilderij is door Churchill gemaakt na een reis naar Marokko. Hij deed dit in 1935 op advies van zijn mentor, Sir John Lavery. Zijn voorliefde voor het schilderen van de natuur komt in dit werk terug, aldus Metrotime.

Het kunststuk heeft de nieuwsgierigheid van verschillende kunstverzamelaars aangewakkerd. De waarde van de schilderij wordt tussen de 330.000 en 550.000 Britse pond geschat. Het zal verkocht worden tijdens ‘de moderne Britse kunstavond’.

Het oud-staatshoofd heeft verschillende schilderijen gemaakt, waaronder ‘The Goldfish Pond at Chartwell’. Deze is voor 1,8 miljoen pond geveild door Sotheby’s in 2014.

Churchill begon te schilderen in zijn veertiger jaren en bracht er zelf een essay over uit met de titel ‘Schilderen als hobby’, gepubliceerd door The Strand Magazine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team