Zoeken

Wereld-Marokkanen krijgen 50% korting op entreeprijs musea

27 juni 2021 - 11:20 - Cultuur

©

Wereld-Marokkanen krijgen op vertoon van hun buitenlandse paspoort 50% korting op alle musea van de Nationale Stichting van Musea (FNM) en op de entreeprijs voor de tentoonstelling "Delacroix, souvenirs van een reis naar Marokko". Het besluit is genomen in de geest van de wens van Koning Mohammed VI om een bezoek aan het koninkrijk zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de Marokkaanse diaspora.

De FNM heeft via een persbericht laten weten dat de korting voor wereld-Marokkanen de hele zomerperiode van kracht zal zijn. Ook kondigt de stichting aan dat er van 7 juli tot 9 oktober een overzichtstentoonstelling van de 19de-eeuwse Franse kunstschilder Eugène Delacroix zal worden georganiseerd in het Mohammed VI Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst (MMVI) in Rabat.

Naast de entreekorting voor het Mohammed VI Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst, krijgen wereld-Marokkanen ook 50% korting op een bezoek aan het Museum voor Geschiedenis en Beschavingen en het Nationaal Fotografiemuseum in Rabat. De andere musea waarvoor de korting zal gelden zijn het weef- en tapijtmuseum Dar Si Saïd en Dar El Bacha in Marrakesh, Villa Harris, het Tanger-museum en het Kasbah-museum voor mediterrane culturen in Tanger, het nationale keramiekmuseum in Safi en het etnografisch museum in Tetouan.

De tentoonstelling "Delacroix, souvenirs van een reis naar Marokko" wordt georganiseerd in samenwerking met het National Museum - Public Establishment of the Louvre Museum en is een primeur op het Afrikaanse continent en in de Arabische wereld. De tentoonstelling geeft een overzicht van de schilderijen die de Franse kunstschilder heeft gemaakt tijdens zijn reis door Marokko. Delacroix wordt gezien als een van de eerste kunstenaars die de wereld kennis heeft laten maken met de kleurrijke Marokkaanse steden, klederdracht en Marokkaanse tradities.

Door de tentoonstelling kunnen Marokkanen de geschiedenis van het noorden van Marokko ontdekken, waar de Franse kunstenaar in de 19de eeuw de inspiratie vond voor zijn schilderijen.

Bladna.nl