Zoeken

Marrakech: proces voor moord in café ’La Crème’ uitgesteld

2 april 2021 - 11:44 - Marokko

©

Het proces over de schietpartij die in 2017 plaatsvond in café ’La Crème’, is door de strafkamer bij het hof van beroep van Marrakech uitgesteld tot 18 mei aanstaande. In deze moordzaak werden twee Nederlanders in eerste aanleg ter dood veroordeeld.

Het dagblad Al Massae herinnert eraan dat de zaak dateert van november 2017. Bij de schietpartij werd een medicijnenstudent die met zijn vrienden op het terras van het café zat doodgeschoten. Twee van zijn vrienden raakten gewond. In eerste aanleg had de strafkamer van het hof van beroep de twee hoofdverdachten, de Nederlanders Edwin Gabriel Robles en Shardiyone Girigorio, ter dood veroordeeld.

De eigenaar van het café werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. Zijn broer werd veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. De andere verdachten werden veroordeeld tot straffen variërend van 3 maanden voorwaardelijk, tot 20 jaar gevangenisstraf. Het Hof oordeelde ook dat er een schadevergoeding betaald moest worden van 1,4 miljoen dirham aan alle familieleden van de jonge vermoorde arts.

De douane kon op bevel van de rechter beslag leggen op alle goederen van de eigenaar van het café waar de schietpartij plaatsvond. Het gaat onder meer om drie chique villa’s in de betere wijken van Marrakech, twee luxe-appartementen in Casablanca en Tanger en aandelen in drie bedrijven ter waarde van tientallen miljoenen dirham.

Bovendien had de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Marrakech de inbeslagneming gelast van 6 luxe auto’s die aan dezelfde verdachte toebehoren. De totale waarde van deze auto’s, waarvan er vier op lening zijn gekocht en één is afbetaald, bedraagt 15 miljoen dirham. Uit het onderzoek bleek dat de schietpartij verband hield met een afrekening tussen drugshandelaars die in Marokko en Nederland actief waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team