Zoeken

Neef Ridouan Taghi in Marokko veroordeeld voor vergismoord café La Crème

15 september 2022 - 12:00 - Wereld

©

Jawad F., de neef en vertrouweling van de Marokkaans-Nederlandse drugsbaron Ridouan Taghi, is tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld in Marokko, wegens zijn deelname aan een criminele drugsorganisatie.

Jaouad F., bijgenaamd ’Bolle’, staat bij justitie bekend als de ’geweldsman’ van zijn neef, Ridouan Taghi. Hij werd in oktober 2021 in Tetouan gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij de vergismoord in café La Crème in Marrakech, in 2017. Het slachtoffer van de schietpartij was een 26-jarige geneeskundestudent, die de zoon is van een hoge Marokkaanse rechter. Mustapha F., een drugssmokkelaar en rivaal van Taghi, was het beoogde doel van de schietpartij in Marrakech.

Lees ook: Schietpartij café La Crème Marrakech: doodstraf geëist

De vertrouweling van Taghi is nu dus in Marokko veroordeeld tot 6 jaar cel. "Het Landelijk Parket bevestigt aan EenVandaag dat ’het OM van Marokko heeft vernomen dat Jaouad F. daar recent is veroordeeld tot een celstraf van 6 jaar, voor deelname aan een criminele drugsorganisatie", meldt Het AD.

De Nederlandse justitie vervolgt Jawad F. op dit moment niet, maar hij wordt wel vernoemd als verdachte in veel grote politieonderzoeken in Nederland. "Jaouad F. is verdachte in diverse onderzoeken van het Landelijk Parket naar de criminele organisatie rond Ridouan Taghi", laat een woordvoerder weten. Zo komt zijn naam bijvoorbeeld voor in het Marengo-dossier en in de onderzoeken naar de moord op Reduan B., de broer van kroongetuige Nabil B., en de liquidatie van Derk Wiersum, die destijds de advocaat van Nabil was.

Lees ook: Grote namen Mocro-maffia genoemd in zaak schietpartij "La Crème"

Het Nederlandse Openbaar Ministerie kan niet om zijn uitlevering vragen, omdat hij ook Marokkaans staatsburger is en Marokko eigen onderdanen nooit uitlevert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team