Zoeken

Schietpartij in Marrakech: één dode en meerdere gewonden

3 november 2017 - 10:03 - Marokko

©

Marrakech is gisterenavond opgeschrikt door een schietpartij in de wijk Hivernage. Bij de aanval kwam één persoon om het leven en raakten meerdere anderen gewond.

Volgens bronnen van televisiezender 2M stopten twee gemaskerde mannen met een motor bij het café "La Crème" rond 19:45 uur en openden het vuur.

Een klant van het café kwam bij de schietpartij om en meerdere anderen raakten gewond. Over de toestand van de gewonden is verder niets bekend.

De motor en het wapen die werden gebruikt werden nabij de luchthaven Marrakech-Menara teruggevonden. De daders staken het voertuig in brand alvorens weg te vluchten. Even werd gedacht dat ze gearresteerd waren, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

De politie heeft een terroristische aanval uitgesloten. De daders hadden het op het overleden slachtoffer, een 26-jarige student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep, gemikt. De politie gaat dus uit van een afrekening maar op dit moment heerst er nog veel confusie rond de zaak.

Bladna.nl