Zoeken

Marokko: zaak terroristen Imlil in beroep

25 augustus 2019 - 14:20 - Marokko

©

De zaak in beroep tegen de 24 verdachten die op 18 juli dit jaar werden veroordeeld voor de moord op twee Scandinavische toeristen in Imlil, gaat op 28 augustus van start.

Vorige maand waren de drie hoofdverdachten door de rechtbank van eerste aanleg in Salé tot de doodstraf veroordeeld. Abdessamad El Joud, leider van de terreurcel, Younes Ouaziyad en Rachid Affati gingen in beroep.

Abderrahmane Khayali werd in dezelfde zaak tot levenslang veroordeeld voor zijn "indirecte deelname" aan de dubbele moord. De andere twintig verdachten werden tot straffen gaande van 5 tot 30 jaar gevangenis veroordeeld.

De families van de slachtoffers hadden tevens een schadevergoeding van de Marokkaanse staat gevraagd maar hun verzoek werd verworpen. Wel moeten de vier hoofdverdachten samen 2 miljoen dirham schadevergoeding aan de nabestaanden van de twee jonge vrouwen betalen.

Louisa Vesterager Jespersen, 24-jarige Deense studente, en Maren Ueland, 28-jarige Noorse, kampeerden nabij Imlil aan de voet van de Toubkal berg toen ze werden vermoord. Een van de twee jonge vrouwen werd door Ouaziyad onthoofd. De moorden werden door Affati gefilmd en de beelden op internet gedeeld. De drie hadden trouw gezworen aan Daesh maar de organisatie heeft de moorden nooit opgeëist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team