Zoeken

Marokko: bankdirecteur vervolgd voor diefstal 2 miljoen dirham

20 november 2019 - 19:50 - Marokko

©

De voormalige directeur van een bankagentschap in Bouznika werd door de politie in Casablanca gearresteerd voor de verduistering van zeker 2 miljoen dirham.

Assabah bericht dat de verdachte 2 miljoen dirham via overschrijvingen van bankrekeningen van zijn klanten zou hebben gestolen. Hij inde ook cheques van zijn klanten, vervalste documenten en verrichtte betalingen met ongedekte cheques.

De bankdirecteur wordt naast fraude en verduistering ook vervolgd voor vertrouwensmisbruik. Hij fraudeerde namelijk met de bankrekeningen van zijn klanten, waaronder enkele grote bedrijven, door geld van hun bankrekeningen naar zijn eigen rekening te storten.

Volgens het blad kwam de hele zaak aan het licht nadat een klant ontdekte dat er met zijn bankrekening was geprutst. Hij klaagde bij de bank waarop een intern onderzoek werd gestart en werd aangetoond dat de bankdirecteur maandenlang fraude had gepleegd.

De man werd in de wijk 2 Mars in Casablanca gearresteerd. Hij gebruikte een valse identiteit tijdens een politiecontrole. Toch ontdekten de agenten wie hij echt was en dat hij werd gezocht door de politiediensten van Casablanca en Mohammedia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team