Zoeken

Schietpartij Marrakech: doodstraf voor twee Nederlanders

28 juli 2019 - 13:27 - Gemeenschap

©

De twee Nederlanders die in 2017 in Marrakech waren gearresteerd voor de schietpartij in het café La Crème, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag tot de doodstraf veroordeeld in Marokko.

Het hof van beroep in Marrakech veroordeelde Robles Martinez (26) en Gregoria Semeril (31) voor de moord op Hamza Chaib, student geneeskunde en zoon van de voorzitter van het Hof van Beroep in Beni Mellal.

Onderzoek toonde aan dat het om een vergismoord ging. Het echte doelwit was de eigenaar van het café en Nederlands-Marokkaanse crimineel Mustapha El Fechtali. Ridouan Taghi en Saïd Razzouki, die zich beiden in Dubai zouden schuilhouden, zouden de moord hebben bevolen.

Mustapha El Fechtali werd door dezelfde rechtbank tot 15 jaar en zijn broer Mohammed tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Het OM heeft tevens 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen Jamal Taghi, de broer van Ridouan Taghi.

Martinez en Semeril werden slechts drie dagen na de schietpartij gearresteerd. Edwin Gabriel Roblès Martinez, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, opende het vuur op de slachtoffers. De tweede verdachte is de Nederlandse Surinamer Shardyone Ulises Girigorio Semeril. De twee stopten ’s avonds voor het café in de wijk Hivernage met hun motorfiets. Ze droegen maskers en waren gewapend. Ze schoten op de klanten in het café en vermoordden de jonge Hamza Chaib. Zijn vriendin en een café bediende raakten ernstig gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team